Skip to main content

Poly-Clip System

Γερμανικής κατασκευής κλιπαδόροι για την σφράγιση αλλαντικών και άλλων προϊόντων

Η Poly-Clip System, ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1922, έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο κατασκευαστή κλιπαδόρων παγκοσμίως. Αρχικά, ξεκίνησαν με απλά επιτραπέζια μοντέλα. Τώρα, έχουν επεκταθεί για να δημιουργήσουν πλήρους κλίμακας γραμμές υψηλής ταχύτητας. Κάθε μηχάνημα που κατασκευάζουν, χωρίς εξαίρεση, είναι στιβαρό και αξιόπιστο. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένο με ακρίβεια και αφοσίωση για να ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά πρότυπα. Ως αποτέλεσμα, τα μηχανήματα της Poly-Clip System δεν είναι μόνο αξιόπιστα, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι διαρκούν για αιώνες.

www.polyclip.com

Κλιπαδόροι υψηλού επιπέδου

Η επεξεργασία κρέατος και συγκεκριμένα η αλλαντοποιία αποτελεί έναν κλάδο της παραγωγής τροφίμων που έχει πολλές προκλήσεις όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια. Η σωστή σφράγιση (κλιπάρισμα) αποτελεί ίσως την σημαντικότερη από τις διαδικασίες για την παραγωγή αλλαντικών. Το κρέας αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία (τεμαχισμό, προσθήκη καρυκευμάτων και πρόσθετων), θα πρέπει να μπει μέσα σε μία θήκη (αποκαλούμενη πολλές φόρες έντερο) χάρτινη, πλαστική, κολλαγόνου κτλ και στην συνέχεια να γίνει είτε θερμική επεξεργασία είτε ξήρανση ώστε να μπορεί να καταναλωθεί. 

Η λάθος σφράγιση των αλλαντικών μπορεί να καταστρέψει το προϊόν καθώς μικροοργανισμοί εισχωρούν στην μάζα του κρέατος μετά την θερμική επεξεργασία και υπάρχει αλλοίωση του αλλαντικού. 

Το σχήμα του αλλαντικού επίσης εξαρτάται από την σωστή σφράγιση, καθώς αν δεν συγκρατηθεί σωστά η μάζα του κρέατος μέσα στην θήκη, παρατηρούμε διαφορετικό σχήμα λόγω του βάρους στο κάτω μέρος των αλλαντικών. Το λάθος σχήμα θα οδηγήσει έπειτα σε δυσκολίες στην θερμική επεξεργασία καθώς το προϊόν θα έχει διαφορετικό πάχος σε διάφορα σημεία και η θερμότητα δεν μπορεί να εισχωρήσει ομοιόμορφα ή αντίστοιχα δεν μπορεί να γίνει ξήρανση (σε περιπτώσεις αλλαντικού αέρος). 

Ολα εχουν ενα τελος, εκτος απο τα λουκανικα τα οποια εχουν δυο!

Η σφράγιση της θήκης (εντέρου) γίνεται με την χρήση αλουμινένιων clip τα οποία συνθλίβονται από την μηχανή ώστε να ενσωματωθούν με την θήκη και να υπάρξει ερμητικό κλείσιμο. Η διαδικασία σύνθλιψης του Clip αποτελεί μία πρόκληση για κάθε μηχανολογική κατασκευή καθώς οι δυνάμεις που πρέπει να ασκηθούν είναι μεγάλες και η ποιότητα κατασκευής της μηχανής πρέπει να είναι ανώτατη ώστε να διαρκέσει στον χρόνο. 

Ο κλιπαδόρος πρέπει να είναι ένα αξιόπιστο και στιβαρό μηχάνημα καθώς αποτελεί την καρδιά της βιομηχανίας αλλαντικών. Αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό του κρέατος στο να μεταλλαχθεί σε αλλαντικό και η λειτουργία του αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγή.

Αναλωσιμα

Η τεχνολογία σφράγισης R-ID αποτελεί την μοναδική στον κόσμο που εγγυάται την υγειονομική και ερμητικά κλειστή θήκη αλλαντικού. Έχει μελετηθεί και αποδειχθεί (αποτελεί πατέντα) ότι ο τρόπος σφράγισης R-ID δεν επιτρέπει σε μικροοργανισμούς και βακτήρια να εισέλθουν στην μάζα του κρέατος δίνοντας έτσι μέγιστο δυνατό χρόνο ζωής στο αλλαντικό. 

Η μηχανή μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τα Clips αλλά και τα αντίστοιχα εξαρτήματα που έχει τοποθετήσει ο χειριστής και αν υπάρχει λάθος συνδυασμός, δίνει μήνυμα στην οθόνη. Το γεγονός αυτό αποτρέπει στο 100% τα λάθη στην παραγωγή που οδηγούν σε κόστος αντικατάστασης των εξαρτημάτων αλλά και σταμάτημα της γραμμής έως την επιδιόρθωση. 

Επιπρόσθετα, η PolyClip Systems έχοντας ειδικό σύστημα διαχωριστή ανάμεσα στα προϊόντα (separator) διασφαλίζει το άδειασμα της θήκης έξω από το αλλαντικό ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο τα επίπεδα υγιεινής.